Eerste keer vliegen: een overlevingsgids

Voor de meeste mensen is de eerste keer vliegen erg spannend: hoe gaat het allemaal in zijn werk, hoe gaat het op het vliegveld. Dit kan een hoop stress opleveren, daarom is het goed om te weten hoe het e.e.a. In zijn werk gaat voor je eerste keer vliegen.

Een ticket boeken

De eerste stap is natuurlijk het boeken van een ticket. Aangezien je niet weet hoe je het vliegen gaat vinden is het een goed idee om eerst een kortere vlucht te maken alvorens je een lange vlucht gaat maken. Voor een retourtje London of Berlijn ben je vaak nog geen €200 kwijt, maar zorgt er wel voord at je voor de volgende langere vlucht meer op je gemak bent.

Tickets zijn natuurlijk online te boeken, of via een reisbureau. Voor de eerste keer vliegen is het niet aan te raden om met een lowbudget-maatschappij te vliegen, om kosten te besparen werken deze met minder personeel waardoor rijen vaak langer zijn en het boarden van het vliegtuig er nogal een chaotisch aan toe gaat. Zeker als je last hebt van vliegangst kun je zeker deze eerste keer beter iets meer uitgeven.

Naar het vliegveld

Zorg er voordat je naar het vliegveld gaat voor dat je weet dat je (hand)bagage aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij voldoet en check of je alle papieren die je nodig hebt voor de vlucht + identificatie bij je hebt.

Zorg dat je op tijd naar het vliegveld vertrekt, hou rekening met eventuele files of vertragingen. Als je dicht bij het vliegveld woont is de Taxi een ideale manier om bij het vliegveld te komen aangezien je voor de vertrekhal wordt afgezet en je niet hoeft te parkeren.

Op het vliegveld

Afhankelijk van de grote van het vliegveld heb je meerdere vertrekhalen (departures) vaak is er een vertrekhal voor Schengen-landen en een hal voor niet Schengen landen (vooral intercontinentale vluchten)

Op grote boorden staan vluchtnummers en a.d.h.v. Jouw vluchtnummer kun je de rij vinden waar je in kunt checken.

Vertrekhal eerste keer vliegen

Inchecken

Voor veel vluchten kun je tegenwoordig online inchecken, dit betekent dat je zelf je boarding-pas uitprint en deze meeneemt naar het vliegveld, als je vervolgens geen ruimbagage bij je hebt kun je voorbij de incheck balies lopen naar de ticketcontrole.

Als je niet online incheckt dan kun je dit aan een incheckbalie doen of via een incheckautomaat. Als je online bent ingecheckt en je hebt wel ruimbagage dan moet je deze inchecken bij een incheckbalie (of via een automaat, maar dit kan niet op alle vliegvelden en niet bij alle luchtvaartmaatschappijen).

>> Bij het inchecken kun je vaak (tegen betaling) een plek in het vliegtuig kiezen, als je snel misselijk bent is het aan te raden om een plek dichtbij of boven de vleugels te kiezen aan het raam. Op lange vluchten is het echter weer een goed idee om aan het gangpad te zitten, zodat je meer bewegingsruimte hebt, je beter bij je handbagage kunt en makkelijker even kunt lopen.

Controle’s op het vliegveld

Na de ticketcontrole (veelal een scan van de boardingpas) moet er voor niet schengenlanden een paspoortcontrole gedaan worden, je laat de boardingpas + jouw paspoort zien en als alles in orde is mag je doorlopen.

Voor Schengen-landen direct en voor niet Schengen-landen na de paspoortcontrole komt de Veiligheidscontrole / security check. Hier dien je de handbagage en alle spullen uit je zaken + metalen delen van je kleding (riem, schoenen met metaal) in een bakje te doen die vervolgens door een scanner gaat en moet je zelf door een metaaldetector poortje lopen. Als het poortje afgaat of als de security-medewerkers het niet helemaal vertrouwen kun je gefouilleerd worden, als je als vrouw niet door een man gefouilleerd wilt worden dan kun je dit aangeven dan doet een vrouwlijke medewerkster dit. Ook kan er gevraagd worden om de handbagage te openen als er mogelijk iets verdachts in lijkt te zitten. Het spreekt voor zich dat je altijtd mede-werking dient te verlenen aan een verzoek van de security.

Veiligheidscontrole op vliegveld

Naar de gate

Na de veiligheidscontrole kun je direct naar de gate gaan, echter heb je meestal nog voldoende tijd om wat te shoppen / wat te eten of te drinken. Het gate-nummer vindt je op de beeldschermen die je vrijwel overal na de veiligheidscheck vindt, het kan zijn dat jouw vlucht nog geen gate toegewezen heeft gekregen en in dat geval staat er op het scherm het vluchtnummer met daarachter een streepje i.p.v. Een gate-nummer, hou het scherm in de gaten voor het gate-nummer. Zorgt dat je op tijd richting de gate gaat, in de meeste gevallen heb je daar ook weer bankjes om op te wachten, maar je kunt ook al in de rij gaan staan.

Naar het vliegtuig

Afhankelijk van de grote van het vliegtuig zal ongeveer een half uur voor vetrek het boarden van het vliegtuig beginnen, dit houd in dat de ground-crew de boarding-pass + identificatie controleerd aan de gate, als dit in orde als mag je vervolgens naar het vliegtuig lopen, dit kan via een jetway (slurf) via een trap of soms moet je eerst nog met een busje naar het vliegtuig.

Bij de ingang van het vliegtuig moet je nogmaals je ticket laten zien en kun je naar jouw plek toe lopen, in veel gevallen heb je een stoelnummer, en het is ook de bedoeling dat je jouw handbagage in het bagagecomportiment boven jouw stoelenrij doet.

Vliegen

Het duurt meestal even voordat iedereen zit en de crew alles heeft gecontroleerd en de deur dicht wordt gedaan, maar daarna gaat het meestal vrij vlot. Het vliegtuig wordt in de meeste gevallen achteruit geduwd en vervolgens zal het vliegtuig naar de startbaan taxiën (rijden). Tijdens het taxiën worden Veiligheidsintstructies gegeven door de crew en wordt er gevraagd de riemen vast te maken. Op de startbaan zullen de motoren flink gaan draaien terwijl het wielen van het vliegtuig nog op de rem staan, zodra de motoren genoeg stuwkracht leveren worden de remmen losgelaten en begint het vliegtuig te rijden, de stuwkracht voel je meestal wel in je maag aangezien je tot wel 400km per uur over de landingsbaan rijd. Vervolgens stijg je op en zal het vliegtuig naar cruise-hoogte stijgen, op cruise-hoogte aangekomen mag je meestal je riemen weer los maken.

eerste vlucht opstijgen

Landen

Vaak kondigt de captain aan dat de landing ingezet gaat worden, de riemen moeten weer aangedaan worden en het vliegtuig zal gaan dalen, dit wordt gedaan door de motoren minder hard te laten draaien, een stukje te draaien en de motoren weer te laten draaien enzovoorts. Vaak moet er ook eerst voorbij het vliegveld gevlogen worden, gedraaid worden en vervolgens richting de juiste landingsbaan gevlogen worden, als het druk is (bij schiphol wel eens het geval) dan moet je soms zelfs een paar rondjes vliegen totdat je kunt landen.

Het vluigtuig zal logischerwijs steeds lager gaan vliegen en op de landingsbaan vindt de zogenaamde touch-down plaats, waarna de motoren in tegengestelde richting zullen draaien, waardoor het vliegtuig snel afremt en weer naar de gate taxiëd.

Aankomst

Vervolgens kun je het vliegtuig uit en zul je je ruimbagage eventueel nog van de bagageband kunnen halen. Vervolgens loop je naar de aankomsthal, hier zijn inprincipe geen controle’s maar de douane is vrij om je aan te houden als ze verdenken dat je verboden spullen bij je hebt. Je moet dan je bagage laten zien, als je geen verboden spullen bij je hebt kun je uiteraard weer doorlopen kun je verder gaan naar je uiteindelijk bestemming.

Ontdek de Snelste Manier om Voorgoed van Jouw Vliegangst Af Te Komen…

stap-voor-stap een modelspoorbaan bouwen

In mijn cursus vind je gegarandeerd alles dat je nodig hebt, om voorgoed van jouw vliegangst af te komen…

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Een reactie op Eerste keer vliegen: een overlevingsgids