Een vriend helpen met vliegangst

Als je dit artikel leest omdat je op reis gaat met een vriend die vliegangst heeft, dan is het voor jou misschien lastig voor te stellen dat gij angst heeft. In dit artikel lees je hoe je jouw vriend het beste kunt helpen om de vlucht (voor beide) zo relax mogelijk te maken.

Vliegangstige vriend helpen

Zo help je een vriend met vliegangst:

Voordat je samen gaat vliegen is het handig om van te voren al te praten over vliegen en of het nu echt zo gevaarlijk is. Laat je vriend eventueel mijn artikel over of vliegen veilig is lezen. Als meerdere bronnen bevestigen dat vliegen inderdaad niet gevaarlijk is, dan is de kans groter dat iemand dit zelf ook gaat beseffen.

Als je zelf al vaker gevlogen hebt, leg je vriend van te voren dan uit hoe het vliegen in zijn werk gaat, hoe het op het vliegveld gaat en wat bepaalde geluiden zijn in het vliegtuig. Heb je zelf nog niet gevlogen lees dan samen met je vriend mijn artikel over de eerste keer vliegen. Als je van te voren weet wat er gaat gebeuren ben je al een stuk rustiger en kun je vooraf eventueel een plan maken voor situaties die potentieel stress opleveren.

Wat ook belangrijk is, is dat je je vriend tijdens de vlucht bezig houd. Door bijvoorbeeld te blijven praten geef je hem weinig tijd om in paniek te raken. Merk je dat je vriend paniekerig wordt, aan het hyperventileren is of aangeeft duizelig te worden. Blijf dan zelf rustig en begin met hem te praten en zeg hem dat alles oké is. Hyperventilatie zal snel ophouden door te praten, omdat dit je dwingt normaal te ademen.

Let er ook op dat je vriend niet te veel suikerig drankjes, koffie of andere stimulanten gebruikt, deze zorgen voor snellere aanmaak van adrenaline, waardoor een paniekreactie eerder plaats vindt.

Zorg er ook zeker voor dat je op tijd op het vliegveld bent, niet alleen kun je zo op het gemakje inchecken, door de security gaan e.d. Maar voorkom je ook dat je je vlucht mist, niets erger voor een vliegangstige dan uren op het vliegveld wachten op datgene waar hij of zij angst voor heeft.

Ik hoop dat je met deze tips, jouw vriend (of vriendin) verder kunt helpen.

Laat je vriend ook eens naar andere artikelen op deze site kijken, of lees ze samen!

Ontdek de Snelste Manier om Voorgoed van Jouw Vliegangst Af Te Komen…

stap-voor-stap een modelspoorbaan bouwen

In mijn cursus vind je gegarandeerd alles dat je nodig hebt, om voorgoed van jouw vliegangst af te komen…

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Een vriend helpen met vliegangst