Vliegtuigonderhoud en controle’s

Een vraag die bij menig vliegtuig reiziger door het hoofdspook is: “hoe zit het met het onderhoud van het vliegtuig” ?

Vliegtuigonderhoud is iets dat elke luchtvaartmaatschappij verplicht is om te doen, om hun vergunningen te behouden.

Om te garanderen dat vliegtuigen luchtwaardig blijven zijn de volgende onderhoudsintervallen en controle’s verplicht:

Visuele Vliegtuigonderhoud

Na elke vlucht wordt het vliegtuig visueel geinspecteerd, dit houd in dat er wordt gekeken of het vliegtuig mogelijk beschadigd is, er vloeistof gelekt heeft, of de banden nog goed zijn enzovoorts.

Vliegtuigonderhoud aan de gate

Vliegtuigonderhoud aan de gate

Dagelijkse Vliegtuigonderhoud

Iets uitgebreider als de visuele inspectie die elke vlucht gedaan wordt is de dagelijkse inspectie, die elke 24 uur wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het vliegtuig ook geinspecteerd op algemene conditie en veiligheid maar wordt ook het logboek van het vliegtuig bekeken voor onregelmatigheden of afwijkingen.

Naast deze dagelijkse routine inspecties moeten vliegtuigen ook om de zoveel tijd een verplichte A,B,C en D check ondergaan:

A-Check

Een A-Check is uitgebreider als de dagelijkse check en kan meestal aan de gate gedaan worden en zal 20 tot 100 manuren kosten. Deze check moet om de 500 tot 800 vlieguren gedaan worden of 200 tot 400  vluchten. Tijdens deze check wordt er o.a. gekeken naar:

- De constructie, eventueele beschadigingen corrossie of missende delen.
- De druk van het zuurstof systeem voor de bemanning.
- De noodverlichting.
- Smeren drijfwerk landingsgeste.
- Druk van de parkeerrem accumulator.
- Ingebouwde tests worden uitgevoerd (o.a. Flaps/Slats)

B-check

De B-check wordt elke 4 tot 6 maanden uitgevoerd en vraagt 150 manuren, het is een uitgebreidere versie van de A-check en wordt vaak zo ingepland dat het vliegtuig een minimale tijd “out of service” is.

Waar de A en B check vooral bedoeld zijn om de luchtwaardigheid van het vliegtuig te garanderen, wordt er bij de C en D check een totale inspectie van het hele vliegtuig gedaan.

C-check

Deze wordt om de 15 tot 21 maanden uitgevoerd of een specifiek aantal vlieguren. Een C-check kost 3 tot 5 dagen en kan tot wel 6000 manuren kosten. Tijdens de C-check worden individuele systemen getest en is er speciaal gereedschap en personeel nodig van het hoogste niveau. Delen van het vliegtuig worden ook uit elkaar gehaald voor controle en zelfs individuele bouten worden gecontroleerd.

D-Check

Elke 5 jaar zal een vliegtuig een D-check moeten ondergaan, hierbij wordt het vliegtuig letterlijk volledig uit elkaar gehaald, gecontroleerd en weer in elkaar gezet. De D-check kan tot 40.000 manuren en wel 2 maanden duren. Tijdens de D-Check zijn er een enorm aantal specialisten aan het werk die het vliegtuig tot in de kleinste details inspecteren. Doordat een D-check erg duur is, wordt er voor oudere vliegtuigen altijd de overweging gemaakt of het nog rendabel is om dit te doen. De meeste vliegtuigen ondergaan 2 tot 3 D-check’s voordat ze uit dienst treden.

D-check Vliegtuigonderhoud

Tijdens de D-Check wordt het vliegtuig volledig gestript voor inspectie

Zo als je ziet kan een luchtvaartmaatschappij niet zomaar een vliegtuig “niet onderhouden” maar zijn ze verplicht constant luchtwaardigheid van het vliegtuig te garanderen.

Ontdek de Snelste Manier om Voorgoed van Jouw Vliegangst Af Te Komen…

stap-voor-stap een modelspoorbaan bouwen

In mijn cursus vind je gegarandeerd alles dat je nodig hebt, om voorgoed van jouw vliegangst af te komen…

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Vliegtuigonderhoud en controle’s