Vliegangst en claustrofobie

Vliegangst kan ontstaan door verschillende oorzaken, zo zal de een het vooral vervelend vinden om zelf geen controle te hebben, terwijl de ander zich weer zorgen maakt over de veiligheid van het vliegen. Vliegangst als gevolg van claustrofobie onderscheid zich echter wel van een andere soorten, omdat je in dat geval niet zozeer druk maakt om het vliegen zelf maar wel in het bevinden van een kleine ruimte, waar je tijdens de vlucht niet uit kunt.

vliegangst en claustrofobie cabine

Kies de juiste plek

Tenzij je het budget hebt om eerste klas te vliegen zul je waarschijnlijk op een plek zitten met niet heel veel beenruimte, en dit geeft al snel het geval dat je ingesloten zit. Vaak kan bij het boeken of bij het (online) inchecken een stoel worden gekozen, zo kun je tegen bijbetaling een stoel bij een nooduitgang kiezen. Geen budget voor een stoel-upgrade, probeer dan in ieder geval aan het gangpad te zitten, aangezien dit een minder benauwend gevoel geeft. Als je bij de crew aangeeft dat je graag aan het gangpad wilt zitten vanwege claustrofobie, dan kan er vaak wel wat geregeld worden (er zijn altijd wel mensen de bereid zijn van stoel te ruilen).

Boarden

Probeer als laatste te boarden (aan boord van het vliegtuig te gaan) dit zorgt ervoor dat je niet staat te dringen om handbagage op te bergen en minimaliseert de tijd die je daadwerkelijk aan boord van het vliegtuig doorbrengt. Zorg ook dat je goed diep (buik)ademt al vorens je aan boord gaat.

Tijdens de vlucht

Zorg dat je tijdens de vlucht bezig blijft, bestudeer bijvoorbeeld de mede-passagiers of maak een praatje met een mede-passagier. Als je bezig blijft vermijd je negatieve gedachte die zorgen voor mogelijke paniek-reacties. Op langere vluchten is het een goed idee om zo af en toe een door het gangpad te lopen en te zorgen voor voldoende vermaak voor de gehele vlucht. Slapen is ook een goed idee, echter is het ook weer een goed idee om uitgerust aan de vlucht te beginnen aangezien een vermoeid brein eerder in paniek zal raken als een uitgerust brein. Kijk dus of het voor jou vlucht mogelijk is om te slapen en of dit in jou schema past (ga dus niet de nacht van te voren niet slapen, als je weet dat vermoeidheid juist vliegangst / claustrofobie veroorzaakt)

Ontdek de Snelste Manier om Voorgoed van Jouw Vliegangst Af Te Komen…

stap-voor-stap een modelspoorbaan bouwen

In mijn cursus vind je gegarandeerd alles dat je nodig hebt, om voorgoed van jouw vliegangst af te komen…

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Vliegangst en claustrofobie