Cabinedruk

Wij mensen hebben lucht nodig om te kunnen leven, en de lucht die het beste is (meeste zuurstof) is op zeeniveau. Vliegtuigen daarintegen functioneren het beste op 10KM hoogte waar de lucht dun is, de motoren efficiënt draaien en er weinig turbulentie plaats zal vinden.

Wij mensen kunnen onder normale omstandigheden niet leven op 10KM hoogte, binnen enkele seconden zullen we door het gebrek aan zuurstof het bewustzijn verliezen!

Toen dit voor het eerst ontdekt werd, in de eerste vliegtuigen die zo hoog konden vliegen namen piloten flessen met perslucht (zo als duikers) mee en ademden deze lucht in, dit ontwikkelde zich door naar maskers met perslucht.

Al snel kwam het idee van een cabine die onder druk stond, dit zou betekenen dat de lucht voldoende zuurstof bevatten. Hoewel de luchtdruk niet gelijk is aan die op zeeniveau is deze aan boord van een vliegtuig op een niveau waarbij mensen prima kunnen functioneren en alleen mensen met een zeer slechte conditie of luchtwegaandoening kunnen last krijgen van het verminderde zuurstof niveau aan boord van een vliegtuig (in een dergelijk geval zijn er alsnog zuurstofflessen aan boord).

De cabinedruk werkt als volgt: lucht wordt onder druk gezet door een compressor, in de meeste gevallen worden de motoren van het vliegtuig als compressor gebruikt (deze persen de lucht sowieso al samen in hun functie om stuwkracht te creëren). Deze samengeperste lucht wordt vervolgens gekoeld en gebruik om de cabine onder druk te zetten. Deze druk is niet zo als op zeeniveau omdat dit het vliegtuig te snel zou doen slijten (het metaal verliest sterkte onder bepaalde druk).

Niet alle lucht die je inademt in een vliegtuig komt van buiten, grotendeels wordt de lucht gefilterd en opnieuw gebruikt. Eenmaal aan de grond zal de cabinedruk uitgeschakeld worden.

In het geval de cabinedruk tijdens een vlucht wegvalt zijn er zuurstofmaskers boven alle plekken (meestal 3 maskers per 2 plekken) deze hebben meestal voor 15 minuten zuurstof. Dit is voldoende tijd om het vliegtuig te laten dalen naar een niveau waar er weer voldoende zuurstof in de lucht is.

Ontdek de Snelste Manier om Voorgoed van Jouw Vliegangst Af Te Komen…

stap-voor-stap een modelspoorbaan bouwen

In mijn cursus vind je gegarandeerd alles dat je nodig hebt, om voorgoed van jouw vliegangst af te komen…

Lees meer >>

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Cabinedruk